x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu mai prostiţi elevii cu teste standardizate!

Nu mai prostiţi elevii cu teste standardizate!

de Sînziana Stancu    |    30 Mar 2011   •   13:40

Barack Obama este de părere că prea multe teste de evaluare fac şcoala plictisitoare şi nici nu relevă adevăratele perfermanţe intelectuale ale elevilor. “De cele mai multe ori când am făcut aşa ceva, nu am făcut decât să îi pedepsim pe elevi”, le-a vorbit Obama elevilor şi părinţilor de la Colegiul Multicultural Bell, din Washington, invitaţi în studioul postului de televiziune de limbă spaniolă Univision.

Obama face presiuni pentru modificarea actualei legi a învăţământului naţional. El propune să se introducă în noua lege măsuri şi mijloace de educare şi informare mai puţin rigide. Şeful de la Casa Albă a mărturisit auditoriului că ar înlocui bucuros testele neprietenoase, rigide, cu unele mai flexibile, care să se desfăşoare într-o atmosferă mai degajată, nu stresantă, şi la intervale de timp mai mari de un an. 

“Un lucru care nu mi-am dorit niciodată este existenţa şcolilor în care se învaţă numai prin teste, pentru că aşa nu înveţi mare lucru despre lume, despre alte culturi, despre ştiinţe, matematici ... Tot ceea ce înveţi este cum să haşurezi un cerculeţ sau pătrăţel pe foaia de examen şi câteva trucuri ca să treci testul”, a spus Obama.

Preşedintele american are planuri mari pentru generaţiile viitoare, printr-o lege nouă a învăţământului.  Obama ar vrea ca, printr-un nou program de învăţământ să se evidenţieze în fiecare elev personalitatea lui complexă, toate aptitudinile. Or, pentru acest lucru, el sugerează să se folosească mai mult metodele clasice de studiu,  mai atractive şi, totodată, mai complexe, care stimulează mai mult gândirea şi pun în valoare anumite aptitudini  ale elevilor. Totodată, aceste metode stimulează interesul elevilor pentru cunoaştere. Pe termen lung, Obama vizează ca până în 2020, fiecare absolvent de liceu să fie pregătit  să urmeze o facultate sau să dobândească pregătirea necesară pentru a înceape o carieră în orice domeniu şi-ar dori.

×