x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu te machiezi? Iată ce rişti în carieră

Nu te machiezi? Iată ce rişti în carieră

20 Oct 2013   •   18:44
Nu te machiezi? Iată ce rişti în carieră
Sursa foto: Thinkstock

Femeile trebuie să se machieze, dacă vor să aibă o carieră profesională strălucită, scrie Daily Mail, care citează un studiu efectuat în Marea Britanie.
În cadrul studiului desfăşurat de escentual.com au fost intervievaţi patroni de firme pentru a afla motivele care îi fac să angajeze o femeie în detrimentul alteia. Doua treimi dintre ei au spus că angajează mai uşor o femeie dacă este machiată la interviul de angajare, iar 39,2% au declarat că o femeie nemachiată este promovată mai greu. Circa 67% dintre patronii de firme nu văd cu ochi buni salariatele care nu se machiază.
“Patronii britanici cred că aparenţa femeilor are influenţă asupra carierei lor profesionale. Sondajul ne arată şi că salariatele trebuie să se machieze ca să facă impresie bună la locul de muncă. Machiajul le ajută să fie mai sigure pe ele. O atitudine pozitivă, un regim alimentar sănătos şi faptul că se simt frumoase le ajută pe femei să aibă încredere în ele, lucru care se răsfrânge pozitiv şi asupra angajatorilor”, arată Emma Leslie, purtător de cuvânt al escentual.com, citată de Daily Mail.

×