x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nuland: Relaţiile Republicii Moldova cu SUA, mai puternice ca oricând

Nuland: Relaţiile Republicii Moldova cu SUA, mai puternice ca oricând

de Agerpres    |    30 Mar 2014   •   15:01
Nuland: Relaţiile Republicii Moldova cu SUA, mai puternice ca oricând

Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a exprimat duminică, în cadrul întrevederilor avute la Chişinău, sprijinul pentru Republica Moldova şi parcursul european al acesteia.

Victoria Nuland a dat asigurări, în cadrul întrevederii cu preşedintele Nicolae Timofti, că SUA rămân angajate plenar în susţinerea aspiraţiilor Republicii Moldova de a deveni un stat prosper şi democratic în cadrul unei Europe unite.

Victoria Nuland l-a informat pe preşedintele Timofti că SUA au în vedere să intensifice programele de dezvoltare destinate diferitelor domenii din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Chişinău. Totodată, ea a adăugat că relaţiile dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii sunt în prezent "mai puternice ca oricând".

Cei doi oficiali au discutat pe larg despre criza politică din regiune şi eforturile pe care le întreprinde comunitatea internaţională pentru detensionarea situaţiei create. Nicolae Timofti şi Victoria Nuland au făcut un schimb de păreri despre evoluţiile din regiunea transnistreană şi eficienţa formatului de negocieri 5+2.

Victoria Nuland a discutat şi cu premierul Iurie Leancă despre relaţiile bilaterale, sprijinul american în efortul de modernizare a Republicii Moldova, reglementarea transnistreană şi evoluţiile regionale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Leancă a menţionat că vizita Victoriei Nuland se înscrie perfect în Dialogul Strategic dintre SUA şi Republica Moldova, pe care l-a lansat la începutul lunii martie, la Washington, împreună cu secretarul de stat american, John Kerry.

Părţile au abordat şi aspecte ce vizează asistenţa din partea guvernului american pentru proiecte de modernizare, inclusiv pentru a face frontiera Republicii Moldova mai transparentă şi mai eficientă.

Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a fost însoţită în vizita sa în Republica Moldova de adjunctul asistentului secretarului Apărării al SUA, Evelyn Farkas, şi de directorul pentru politici, planificare şi parteneriat în cadrul Comandamentului Forţelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee.

×
Subiecte în articol: victoria nuland republica moldova