x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numeroase celebrităţi, invitate să asiste la distrugerea 120 de tone de fildeş în Kenya

Numeroase celebrităţi, invitate să asiste la distrugerea 120 de tone de fildeş în Kenya

27 Ian 2016   •   19:08
Numeroase celebrităţi, invitate să asiste la distrugerea 120 de tone de fildeş în Kenya

Numeroase celebrităţi, printre care staruri de la Hollywood, şefi de stat şi de companii, au fost invitate de autorităţile din Kenya să asiste la distrugerea unui stoc imens de fildeş, programată în 29-30 aprilie, relatează AFP.

"Kenya prevede pentru această ocazie arderea a 120 de tone de fildeş - cel mai mare stoc de fildeş distrus vreodată de vreo ţară - pentru a ne demonstra hotărârea de a nu tolera braconajul sau comerţul ilegal", a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei kenyene, Manoah Esipisu.

Printre personalităţile invitate la această incinerare uriaşă se numără actorii Leonardo DiCaprio şi Nicole Kidman, muzicianul britanic Elton John, magnaţii George Soros, Howard Buffett şi Michael Bloomberg şi "mai mulţi" şefi de stat.

Braconajul de rinoceri şi de elefanţi a explodat în Kenya, la fel ca în restul Africii, de la sfârşitul anilor 2000, alimentat de cererea asiatică pentru coarne de rinocer, cărora le sunt atribuite în mod eronat proprietăţi medicinale, şi pentru fildeş, folosit la fabricarea de articole decorative.

Potrivit Agenţiei de protecţie a faunei sălbatice din Kenya (KWS), în această ţară trăiesc în prezent circa 38.000 de elefanţi şi 1.000 de rinoceri.

Aproximativ 30.000 de elefanţi sunt ucişi în Africa în fiecare an, potrivit ONU. Conform preşedintelui KWS, celebrul paleontolog şi apărător al naturii Richard Leakey, o pereche de fildeşi de elefant cântăreşte 36 de kilograme, ceea ce înseamnă că stocul de care dispune Kenya ar reprezenta circa 4.000 de pachiderme ucise.

×
Subiecte în articol: fildes kenia