x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nunta de 55 de milioane $

Nunta de 55 de milioane $

04 Iun 2004   •   00:00

Unul dintre cei mai bogati oameni din lume, patronul combinatului siderurgic Sidex Galati, cheltuieste peste 55 de milioane de dolari pentru nunta fiicei sale din Paris.

ANCA ALDEA

Lakshmi Mittal, omul de afaceri de origine indiana si cetatenie britanica, ajuns in clasamentul celor mai mari bogatasi din lume, conform revistei Forbes, a dat sfoara-n tara ca-si va marita fiica cu un tanar sclipitor, absolvent al cursurilor economice din America.

TATAL A ALES. Pentru ca averea lui Mittal, patronul, intre altele, al combinatului Sidex Galati, atinge cifre inimaginabile si pentru ca a fost numit recent al cincilea cel mai bogat englez in viata, cele 55 de milioane de dolari nu vor fi o pierdere prea mare pentru acoperirea cheltuielilor necesare nuntii. Potrivit presei britanice, casatoria tinerei Vanisha, in varsta de 23 de ani, cu alesul inimii tatalui sau (asa cum se procedeaza la familia traditionala indiana), Amit Bhatia, de 25 de ani, se va desfasura la Paris, timp de sase zile, incepand cu 19 iunie. Socrul mic si-a facut deja planurile: cu o parte din bani a platit chiria pentru unul dintre cele mai impunatoare castele din Fanta - Vaux le Vicomte, situat la 56 de kilometri est de Paris. Alti bani au fost cheltuiti pentru cadouri, transportul inaltilor oaspeti veniti din indepartata Indie, pentru bucatele alese ce vor fi servite de familia Mittal.

SPECTACOL. La 19 iunie, trupele de dansatori si cantareti aduse la Paris se vor da in spectacol, timp de o ora. Va urma un dineu in celebrele Gradini Tuilleries, iar la 20 iunie, Palatul Versailles va gazdui ceremonia de logodna intre Vanisha si Amit. Cel putin 1.200 de invitati, inclusiv rude, prieteni de familie si oameni de afaceri din cercul tatalui Mittal sunt asteptati sa ia parte la ceremonii. O zi mai tarziu, Vanisha va fi ea insasi centrul unei ceremonii speciale - Mehndi, in care mainile tinerei fete vor fi pictate cu modele traditionale indiene, cu un ulei inchis la culoare. La 22 iunie, pe la pranz, Vanisha si Amit isi vor promite unul altuia iubire vesnica. Vanisha va avea parte deci, conform promisiunii tatalui sau, de o ceremonie "spectaculoasa". Si nunta fratelui Vanishei, Aditya, a fost cu cantec. Zeci de elefanti inzorzonati cu pietre pretioase, sute de actori bollywood-ieni, oameni de afaceri, prieteni, au participat la eveniment.

×
Subiecte în articol: externe