x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NUNTĂ REGALĂ Localnicii din Windsor, extaziați de evenimentul găzduit de orașul lor

NUNTĂ REGALĂ Localnicii din Windsor, extaziați de evenimentul găzduit de orașul lor

19 Mai 2018   •   20:50
NUNTĂ REGALĂ Localnicii din Windsor, extaziați de evenimentul găzduit de orașul lor

Deşi nu au fost invitaţi în capela St. George la ceremonia de nuntă, 2.640 de localnici din Windsor au fost primiţi în curtea castelului pentru a asista la eveniment şi toţi, fără excepţie, s-au simţit ca şi când ar fi avut invitaţii în primele rânduri ale evenimentului care li s-a părut în unanimitate "de vis", transmite sâmbătă Reuters. 

"Este suprarealist", a declarat Jack Liggett, 18 ani, elev la o şcoală de aviaţie din County Tyrone, Irlanda de Nord, din afara capelei St. George, unde nepotul reginei Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu actriţa americană Meghan Markle. "Îmi venea să mă ciupesc să mă asigur că nu era un vis pentru că totul părea desprins dintr-un vis", a susţinut el. 

Îmbrăcaţi special pentru eveniment, localnicii au venit echipaţi cu scaune de picnic, coşuri de picnic şi cu sticle de şampanie pentru a se bucura de eveniment şi de soare de pe spaţiile verzi din interiorul zidurilor castelului Windsor. 

Aproximativ jumătate dintre cei invitaţi între zidurile castelului au fost aleşi special din oraşul Windsor, alţii sunt membri ai unor organizaţii caritabile cu care colaborează prinţul Harry şi Meghan Markle, reprezentanţi ai unor şcoli din localitate, rezidenţi ai castelului şi membri ai personalului aflat în serviciul Casei Regale. 

Deşi au rămas în afara capelei, ei s-au simţit în mijlocul evenimentului. "A fost o atmosferă foarte relaxată şi ne-am simţit ca şi cum am fi participat la eveniment pentru că totul a fost foarte intim", a declarat Grant White, 52 de ani, invitat datorită activităţii sale în sprijinul veteranilor de război răniţi, activitate desfăşurată în timpul său liber. 

Christina Jannetta, 57 de ani, al cărei soţ a fost şi el invitat pentru activitatea sa în scopuri caritabile, locuieşte la Windsor şi a fost la castel cu multe ocazii. Chiar şi aşa, evenimentul de sâmbătă i s-a părut cu totul deosebit. "Azi a fost un altfel de agitaţie aici, la castel". 

Invitaţii care au aşteptat în afara capelei nu au beneficiat de ecrane pe care să poată urmări serviciul religios, dar au putut asculta slujba, muzica şi jurămintele mirilor prin intermediul unei staţii de amplificare. 

Mulţi au fost de părere că predica energică despre puterea iubirii susţinută de episcopul Bisericii Episcopale Americane, Michael Bruce Curry, a reprezentat o schimbare binevenită de la caracterul rigid şi uneori de-a dreptul plicticos al serviciilor religioase nupţiale oficiate anterior la Windsor. 

Predica "a fost foarte puternică şi plină de pasiune", a precizat Katie Peacock, 52 de ani, angajată la o organizaţie locală. Ea a descris întreaga atmosferă drept "spectaculoasă". 

"Atmosfera este incredibilă", i-a dat dreptate şi Alex Harman, 24 de ani. "Iar toată lumea debordează de bună dispoziţie, aşa că bucuria acestui eveniment este amplificată poate şi de zece ori", a adăugat fostul primar al localităţii Worthing din sudul Angliei, care a fost invitat pentru activitatea voluntară depusă în cadrul comitetului de organizare a acestui eveniment.AGERPRES

×