x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York se așteaptă la un val de procese din partea victimelor abuzurilor sexuale

New York se așteaptă la un val de procese din partea victimelor abuzurilor sexuale

14 Aug 2019   •   11:51
New York se așteaptă la un val de procese din partea victimelor abuzurilor sexuale
Sursa foto: Wavebreakmedia/Getty Images/iStockphoto

Ca urmare a prelungirii termenelor de prescripție ale infracțiunilor care s-au petrecut cu mulți ani în urmă, peste o mie de persoane este posibil să intenteze procese civile în instanțele din statul american New York în legătură cu abuzurile sexuale pe care le-au suferit în copilărie. Instanțele din această regiune au desemnat 45  de judecători care se vor ocupa de cazurile care intră sub incidența Legii victimelor copii, adoptată în 2019. 

Actul normativ  prevede suspendarea, timp de un an, a termenelor de prescripţie care făceau imposibilă depunerea de plângeri pentru fapte mai vechi și care erau considerate prea restrictive. Legea instituie și perioade mai lungi pentru inculpările penale şi acţiunile civile în viitor. În același timp, sistemul de justiţie din New York le-a oferit pregătire specială judecătorilor şi a introdus reguli care vizează accelerarea soluţionării plângerilor, care constau în acordarea de despăgubiri financiare victimelor.
Firma de avocatură, Weitz & Luxenberg, a anunţat că va intenta 400 de procese doar în New York în numele clienţilor săi, adolescenţi, adulţi, dar şi persoane trecute de 90 de ani. Un alt grup de societăți de avocatură a declarat că va reprezenta cel puţin 170 de reclamanţi în acest stat, multe dintre plângeri fiind îndreptate împotriva Bisericii Catolice. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: New York abuzuri sexuale procese