x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O alunecare de teren în Venezuela a ucis cel puțin 25 de persoane

O alunecare de teren în Venezuela a ucis cel puțin 25 de persoane

10 Oct 2022   •   10:40
O alunecare de teren în Venezuela a ucis cel puțin 25 de persoane
Sursa foto: Sursa: Hepta

O alunecare de teren produsă duminică în Venezuela a provocat moartea a cel puțin 25 de persoane și peste 50 de persoane sunt date dispărute în statul Aragua, în centrul nordic al țării, potrivit autorităților, citate de CNN.

Alunecarea de teren s-a produs în municipalitatea Santos Michelena, după ce zile de ploi abundente au provocat revărsarea celor cinci cursuri ale râului Las Tejerías, a declarat vicepreședintele Venezuelei, Delcy Rodríguez.

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, (foto) a transmis duminică pe Twitter că a ordonat "desfășurarea maximă" a Ministerului de Interne și a agențiilor de securitate pentru a răspunde la această situație de urgență.

Peste 1.000 de funcționari din cadrul Sistemului Național de Management al Riscurilor și ofițeri de poliție participă la operațiunea de căutare și salvare, potrivit lui Carlos Pérez, ministru adjunct pentru Managementul Riscurilor și Protecție Civilă.

Președintele a declarat, de asemenea, trei zile de doliu național începând de duminică, "în semn de solidaritate cu familiile afectate", potrivit tweet-ului său.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: venezuela