x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O bătaie cu perne a devenit o BAIE DE SÂNGE. 30 de oameni au fost răniți

O bătaie cu perne a devenit o BAIE DE SÂNGE. 30 de oameni au fost răniți

06 Sep 2015   •   10:53
O bătaie cu perne a devenit o BAIE DE SÂNGE. 30 de oameni au fost răniți

Treizeci de cadeţi din primul an de la West Point, cea mai prestigioasă academie militară din SUA, au fost răniţi după ce tradiţionala bătaie cu perne care marchează sfârşitul primei veri de antrenament s-a transformat într-una sângeroasă, a relatat vineri New York Times, potrivit AFP.

Unii dintre tineri se pare că au pus obiecte în feţele de pernă, iar printre tipurile de răni suferite se numără 24 de comoţii cerebrale, un picior rupt şi umeri dislocaţi, potrivit conducerii West Point, citată de publicaţia americană.

Această bătaie cu perne, care a avut loc în acest an la 20 august, este o tradiţie veche de peste un secol, care încheie sfârşitul unei veri cu antrenamente extrem de dure. Însă în acest an, unii dintre cadeţi se pare că au ales să bage în faţa de pernă casca pe care trebuiau să o poarte pe cap în timpul bătăii, adaugă ziarul citat.

O înregistrare video postată pe YouTube arată cum sute de studenţi se bat cu perne în curtea academiei, iar pe Twitter pot fi găsite fotografii cu cadeţi care sângerează.

West Point a anunţat deschiderea unei anchete, însă nicio măsură disciplinară nu a fost luată până acum, din lipsă de probe, iar conducerea intenţionează să păstreze tradiţia.

În 2012, un student a pus în faţa de pernă o cutie mică de metal. Bătaia cu perne a fost anulată anul următor, dar restabilită în 2014.

×