x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O chinezoaică şi-a inversat amprentele pentru a intra în Japonia

O chinezoaică şi-a inversat amprentele pentru a intra în Japonia

07 Dec 2009   •   00:00

O chineză şi-a inversat amprentele digitale pentru a intra ilegal în Japonia, înainte de a fi demascată şi arestată de poliţia niponă, a anunţat luni presa locală, relatează AFP. Poliţia din Tokyo a confirmat că a arestat-o pe Lin Rong, 27 de ani, pentru că a pătruns ilegal pe teritoriul japonez, în posesia unui paşaport fals.



Potrivit presei nipone, această chineză a fost expulzată din Japonia în 2007, după expirarea vizei. Ea a revenit însă, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pentru a înşela sistemul de recunoaştere biometrică instalat la intrările în ţară. Pielea degetelor mari şi arătătoare a fost înlăturată şi apoi transplantată la degetele de la cealaltă mână, pentru a inversa amprentele digitale. Ea le-a povestit poliţiştilor că a plătit echivalentul a 15.000 de dolari pentru această operaţie în China, lăsând să se înţeleagă că ar fi vorba de o întreagă filieră, potrivit cotidianului Yomiuri. Poliţia nu a comentat eventuala schimbare de amprente digitale, declarând doar că anchetează această posibilitate.

Din noiembrie 2007, străinii care vor să intre în Japonia, inclusiv cei mai mulţi dintre imigranţii stabiliţi în permanenţă pe arhipelag, trebuie să se supună prelevării amprentelor digitale ale arătătorului de către un scaner în porturile şi aeroporturile ţării. Acest sistem a fost pus în aplicare oficial pentru "lupta împotriva terorismului".

Anul trecut, o sud-coreeană a fost arestată pentru că a reuşit să păcălească scanerele lipindu-şi pe arătătoare un adeziv special care i-a modificat amprentele. Ea încerca să intre din nou în Japonia după ce fusese expulzată în 2007.

×
Subiecte în articol: externe