x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O chinezoaică și-a ucis 4 fiice și a rănit-o pe cea de-a 5-ea după ce a aflat că a născut tot o fată

O chinezoaică și-a ucis 4 fiice și a rănit-o pe cea de-a 5-ea după ce a aflat că a născut tot o fată

12 Dec 2016   •   23:40
O chinezoaică și-a ucis 4 fiice și a rănit-o pe cea de-a 5-ea după ce a aflat că a născut tot o fată

O femeie în vârstă de 31 de ani afectată de depresie şi-a ucis cele patru fiice şi a rănit-o grav pe a cincea când a aflat că nu a născut băiatul pe care şi-l dorea atât de mult, relatează luni televiziunea din provincia Canton, unde s-au petrecut evenimentele, citată de EFE. 

Infanticidul multiplu a avut loc într-un mic sat din regiunea Zhanjiang, unde femeia pe numele său Zhou, le-a atacat pe fiicele sale - cea mai mare în vârstă de 8 ani - cu un cuţit de bucătărie. Zhou, care a născut cea de-a cincea fată luna trecută, a fost arestată de poliţie după ce vecinii au denunţat macabrul eveniment. 

La arestare Zhou a declarat poliţiei că a decis să pună capăt vieţii fiicelor sale în faţa frustrării şi depresiei resimţite, după ce a născut-o pe cea de-a cincea sa fată, deşi s-a rugat luni întregi să aibă un băiat. 

În China, mai ales în zonele rurale, naşterea unui băiat este văzută ca un lucru pozitiv având în vedere că fiul este cel care moşteneşte casa şi proprietăţile, în timp ce fiica după căsătorie se mută în casa soţului şi are grijă de familia acestuia. 

Această tradiţie a făcut ca în ultimii ani, multe fete să fie abandonate în mediul rural, sau să prolifereze aşa numitele avorturi selective, după ce părinţii au aflat sexul fătului.AGERPRES

×