x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O clădire cu 5 etaje s-a PRĂBUŞIT în Bombay. Zeci de persoane sunt prinse sub dărâmături (VIDEO)

O clădire cu 5 etaje s-a PRĂBUŞIT în Bombay. Zeci de persoane sunt prinse sub dărâmături (VIDEO)

27 Sep 2013   •   09:03
O clădire cu 5 etaje s-a PRĂBUŞIT în Bombay. Zeci de persoane sunt prinse sub dărâmături (VIDEO)

Un imobil de cinci etaje s-a prăbușit vineri la Mumbai, capitala economică a Indiei, iar circa 70 de persoane sunt date dispărute, a precizat, pentru AFP, un oficial al orașului, anunţă Agerpres.

"Credem că până la 70 de persoane sunt prinse" sub dărâmături, a declarat Alok Avasthy, un responsabil al Autorității Naționale de Gestionare a Catastrofelor (NDMA).

Potrivit oficialului, 22 de familii locuiesc în acest imobil situat în estul orașului Mumbai și care se află în proprietatea autorităților municipale.

Șapte persoane au fost scoase deja în viață de sub dărâmături, a indicat la rândul său Manisha Mahiskar, un responsabil al orașului, care a vorbit inițial de circa 20 de dispăruți.

Mai multe excavatoare sunt la fața locului pentru a ridica cele mai mari dale de beton, permițându-le echipelor de intervenție să acționeze pentru a-i salva pe supraviețuitorii în căutare de ajutor, potrivit unor martori. Echipele de intervenție au scos de asemenea primele trupuri neînsuflețite de sub dărâmături, sub privirea mai multor femei cu ochii în lacrimi care se aflau în apropiere.

Potrivit autorităților din Mumbai, clădirea găzduia angajați ai administrației locale și familiile lor, care primiseră recomandarea de a părăsi acest imobil în prima parte a anului. "Clădirea era veche de 30 de ani. Le-am cerut locuitorilor să părăsească imobilul în aprilie, însă nu au făcut-o", a declarat pentru AFP Vijay Khabale-Patil, purtător de cuvânt al administrației municipale. El nu a explicat de ce li s-a cerut familiilor să plece.

Cinci imobile s-au prăbușit la Mumbai sau în periferii în cursul ultimelor luni, dintre care unul în aprilie, când și-au pierdut viața 74 de persoane. Aceste accidente scot în evidență slaba calitate a construcțiilor și desele încălcări ale regulilor de urbanism, pe fondul cererii puternice și al corupției.

×
Subiecte în articol: cladire prabusita india daramaturi bombay