x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fată de 12 ani din India s-a sinucis după ce profesoara a batjocorit-o în fața clasei, pentru că era la menstruație

O fată de 12 ani din India s-a sinucis după ce profesoara a batjocorit-o în fața clasei, pentru că era la menstruație

01 Sep 2017   •   13:36
O fată de 12 ani din India s-a sinucis după ce profesoara a batjocorit-o în fața clasei, pentru că era la menstruație

Poliția din India investighează moartea unei tinere de 12 ani care s-a sinucis, după ce profesoara ei a umilit-o pentru că avea pete cauzate de menstruație pe uniformă, relatează The Independent.

Fata s-a aruncat de pe o clădire aflată în apropierea casei ei din statul Tamil Nadu, luni, au spus oficialii. Aceasta a lăsat un bilețel în care explica faptul că profesoara o tortura.

Când ceilalți elevi din clasa în care tânăra învăța au observat petele de sânge de pe hainele ei, aceasta a cerut ajutor. Cu toate acestea, profesoara a obigat-o pe tânără să arate petele în fața clasei, a declarat mama fetei pentru presa locală. ”Profesoara nici măcar nu a luat în calcul că erau și băieți în clasă.”, a spus aceasta. „I-a cerut fiicei mele să-și ridice uniforma și apoi i-a dat o cârpă de praf pentru a o folosi pe post de absorbant”.

Părinții au auzit de incident de la colegii de clasa ai fiicei lor și au cerut demararea unei acțiuni împotriva profesoarei. În biletul lăsat părinților, fata a spus că era batjocorită de către profesoară, însă nu a menționat incidentul petrecut în clasa.

În India, fetele și femeile aflate la menstruație sunt considerate murdare și impure și sunt subiect de discriminare.

 

×
Subiecte în articol: india menstruatie sinucidere discriminare tabu