x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie din China a fost condamnată la moarte pentru o fraudă bancară de 200 milioane dolari (VIDEO)

O femeie din China a fost condamnată la moarte pentru o fraudă bancară de 200 milioane dolari (VIDEO)

05 Noi 2013   •   18:47
O femeie din China a fost condamnată la moarte pentru o fraudă bancară de 200 milioane dolari (VIDEO)

Un tribunal chinez a confirmat condamnarea la moarte a unei femei, om de afaceri chinez, care și-a înselat investitorii cu 200 milioane dolari, în ceea ce pare a fi al doilea caz de acest gen in 2013 . Apelul făcut de avocații lui Su Yenyu a fost respins de către Înalta Curte a Poporului, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului chinez, citat de agenția chineză Xinhua. Condamnările la moarte necesită o revizuire a Curții Supreme, înainte ca acestea să fie efectuate .

Su Yenyu, de 42 ani, a fost condamnată pentru o înșelăciune de 1,2 miliarde de yuani ( 200 milioane dolari ), ea promițând investitorilor randamente ridicate,  precizeaza Xinhua. Apoi, ar fi deturnat 552 milioane de yuani ( 87.6 milioane dolari) pentru propria utilizare .

O serie de cazuri similare s-au evidențiat abuzuri în împrumuturi informal mare parte nereglementate , care sprijină antreprenorii care generează Chinei de noi locuri de muncă și bunăstare , dar de multe ori nu pot obține împrumuturi de la sectorul bancar de stat .

În luna mai , o femeie de afaceri din sud-estul Chinei a fost și ea condamnată la moarte pentru acuzația de furtul a 640 milioane de yuani ( 100 milioane dolari ) de la investitori. .

Su Yenyu a inceput strangerea de fonduri în 2006 și a investit în restaurantele , cluburile de sănătate , minele de cărbune și fermele de animale unui singur oraș din nordul Chinei, foarte bogat în miniereuri de cărbune și gaze naturale, potrivit Xinhua. " Suma fraudată a fost extraordinar de mare și inculpata a provocat daune semnificative atât țării cât și poporuli, " a arătat instanța de judecată. " În astfel de cazuri, pedeapsa cu moartea este obligatorie.", a decis instanța.

Ren Wenxiang, un bărbat care a sprijinit eforturile lui Su Yenyu , a fost condamnat la cinci ani pentru fraudă și amendat cu 500.000 de yuani ( 80.000 dolari ) , potrivit Xinhua . Femeia a declarat că nu a dorit decât să aducă zona in care a investit toți banii la nivelul la care merită, apoi banii s-ar fi întors înzecit investitorilor. Însă aceștia "n-ar fi avut răbdare".



×