x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femelă de panda gigant de la o grădină zoologică din Japonia a primit garoafe din morcovi de Ziua internaţională a mamei

O femelă de panda gigant de la o grădină zoologică din Japonia a primit garoafe din morcovi de Ziua internaţională a mamei

14 Mai 2017   •   16:40
O femelă de panda gigant de la o grădină zoologică din Japonia a primit garoafe din morcovi de Ziua internaţională a mamei

Rauhin, o femelă de panda gigant care a născut până acum opt pui la o grădină zoologică din vestul Japoniei, a primit duminică garoafe realizate din morcovi, un cadou de Ziua internaţională a mamei, informează duminică Xinhua. 

Panda gigant în vârstă de 16 ani a fost văzută de vizitatorii care au trecut pragul grădinii zoologice din parcul de distracţii Adventure World mâncând garoafele din opt morcovi, cifră care reprezintă numărul de pui pe care ea i-a adus pe lume. 

De asemenea, Rauhin a primit drept cadou de Ziua Mamei şi o tulpină de bambus de doi metri lungime, potrivit media locale. 

Născută în septembrie 2000, Rauhin, a fost primul pui de panda gigant venit pe lume la grădina zoologică din staţiunea Shirahama. 

Cel mai recent pui al lui Rauhin, pe nume Yuihin, s-a născut în septembrie 2016, numărul membrilor de panda gigant născuţi la Adventure World din anul 2000 ajungând la 15. 

Adventure World din prefectura Wakayama s-a implicat în înmulţirea panda din 1994 şi de atunci serveşte drept ramură a programului de înmulţire a acestora, desfăşurat de Baza de Cercetare a Urşilor Panda din Chengdu, China. 

Ziua internaţională a mamei este sărbătorită, în mai multe ţări ale lumii, în cea de-a doua duminică a lunii mai, respectiv la data de 14 mai, anul acesta, explică Agerpres.

×