x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - O fetiţă din India care trăia în junglă cu maimuţele dă semne că s-ar îmblânzi

VIDEO - O fetiţă din India care trăia în junglă cu maimuţele dă semne că s-ar îmblânzi

07 Apr 2017   •   19:00
VIDEO - O fetiţă din India care trăia în junglă cu maimuţele dă semne că s-ar îmblânzi

Poliţia din India îi caută pe părinţii unei fetiţe care a fost găsită recent "trăind cu maimuţele", informează vineri BBC. Potrivit medicilor, starea ei de sănătate dă semne de îmbunătăţire, însă manifestă probleme de comunicare. 

Autorităţile din nordul Indiei verifică listele cu copii dispăruţi în încercarea de a o identifica pe fetiţa despre care se crede că trăia alături de maimuţe. Având o vârstă estimată la opt - zece ani, aceasta a fost găsită în urmă cu câteva săptămâni într-o pădure din Uttar Pradesh. 

Fetiţa nu poate comunica şi prezintă un comportament asemănător celui al maimuţelor. 

Un reprezentant al poliţiei a declarat pentru BBC Hindi că ea se juca alături de un grup de maimuţe şi imita comportamentul acestora când agenţii au intervenit pentru salvarea sa. 

Fetiţa a fost observată de localnici în rezervaţia Katarniaghat, aflată la graniţa dintre India şi Nepal. 

Potrivit reprezentantului poliţiei, Suresh Yadav, maimuţele i-au atacat pe agenţi când aceştia au încercat să salveze fetiţa. 

Medicii au declarat că aceasta suferea de malnutriţie, avea părul şi unghiile lungi şi mai multe răni pe corp. De asemenea, nu putea comunica decât prin zgomote asemănătoare celor emise de maimuţe şi se deplasa în patru labe. 

Starea ei de sănătate este în prezent mai bună şi urmează să fie predată autorităţilor pentru protecţia copilului şi medicilor specializaţi, care o vor reintroduce treptat în societate. 



Multă lume din India o compară pe fetiţă cu Mowgli, personajul creat de Rudyard Kipling în "Cartea junglei", care a fost crescut de lupi. 

Nu se cunoaşte cât timp a trăit fetiţa în junglă, precizează sursa citată. 

Potrivit doctorului Arun Lal, director medical districtual, care a vizitat-o joi, fetiţa a manifestat la început un comportament "foarte agresiv" ferindu-se de oameni şi încercând în mod constant să fugă din spital, motiv pentru care a fost ţinută izolată, arată The Telegraph. Recent, ea a început să le răspundă oamenilor din jurul ei şi chiar a dat mâna cu unii dintre medicii şi asistentele care o îngrijesc. "Faptul că răspunde oamenilor demonstrează că are unele amintiri despre traiul cu aceştia", a subliniat doctor Lal. 

Fetiţa, pe care medicii au numit-o Durga, după numele unei zeiţe hinduse, este tratată în prezent de o echipă de psihologi şi psihoterapeuţi, iar în curând personalul spitalului din Bahraich, la sud-est de New Delhi, va efectua un test pentru a se afla vârsta ei exactă, a mai declarat specialistul.AGERPRES

×