x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O firmă din SUA îşi închide sucursala din lipsă de angajaţi

O firmă din SUA îşi închide sucursala din lipsă de angajaţi

de Mihaela Matachita    |    18 Mar 2009   •   00:00

O companie din statul american Florida a anunţat că îşi va închide filiala din Dakota de Nord pentru un motiv greu de imaginat în plină recesiune în SUA: nu a găsit suficienţi candidaţi să îi angajeze.



Sykes Enterprises, companie specializată în servicii de întreţinerea calculatoarelor pentru corporaţii, a deschis un call-center în oraşul Minot din Dakota de Nord în 1996. În mai, anul trecut, a decis să crească numărul angajaţilor la 450. Dar atât de puţini oameni au aplicat pentru  oferta de joburi, încât firma cu sediul în Tampa va trebui să-şi închidă filiala la 10 mai, 200 de persoane pierzându-şi slujbele. Andrea Burnett, purtătoarea de cuvânt de la Sykes, a declarat la AFP că firma a căutat luni de zile aplicanţi pentru joburile respective, dând numeroase anunţuri în media electronice şi tipărite. Fără succes, însă.

Dakota de Nord face o excepţie de la trendul general din SUA, unde numai în februarie economia a pierdut 651.000 de locuri de muncă, rata şomajului la nivel federal ajungând la 8,1 %. În Dakota de Nord, aceasta este de doar 5,1 %, cea mai mică din Statele Unite. La rândul său, oraşul Minot pare a fi ferit de criză. Economia localităţii se bazează pe mărfuri agricole şi producţia de petrol. Oraşul gazduieşte şi o bază a US Air Force.

Geografia, demografia şi clima sunt cauzele lipsei de forţă de muncă. Statul are o populaţie de doar 650.000  de locuitori, se află într-una dintre cele mai îndepărtate regiuni ale Statelor Unite, iar la Minot, unde trăiesc doar 40.000 de oameni, iarna este frig ca în Alaska.

×
Subiecte în articol: externe