x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O linie aeriană din Pakistan îşi pedepsește angajații „supraponderali”

O linie aeriană din Pakistan îşi pedepsește angajații „supraponderali”

07 Ian 2019   •   17:31
O linie aeriană din Pakistan îşi pedepsește angajații „supraponderali”

O linie aeriană din Pakistan a cerut personalului său de zbor supraponderal să slăbească, în caz contrar angajații cu o greutate peste limita „ideală” o să primească o funcție la sol, fiind eliminați din cadrul echipajului de zbor, scrie Daily Mail.

Printr-o scrisoare, trimisă către 1.800 de angajați, aceștia sunt amenințați că o să fie cântăriți în lunile următoare. Cei care nu reușesc să slăbească într-o lună o să fie „pedepsiți”, se arată în scrisoare. 

Linia Aeriană Internațională din Pakistan spune că a primit plângeri de la clienți în legătură cu greutatea angajaților.

„Orice angajat care are cu 14 kilograme peste greutatea ideală după 31 ianuarie 2019, va fi pedepsit și trimis către Centrul Medical al Echipajului Aerian pentru evaluare medical și tratament, până când greutate sa va fi reducă pentru a ajunge la greutatea ideală.”, se arată în scrisoare.

Un purtător de cuvânt al liniei aeriene, Mashhood Tajwar, a confirmat că scrisoarea este reală și că este o cerere normal, în acord cu „problemele de rutină”, potrivit CNN. Acesta a spus că inițiativa va îmbunătăți atât aspectul, cât și sănătatea angajaților și a insistat că linia aeriană din Pakistan nu este singura care apelează la astfel de măsuri.

În 2015, un scenariu asemănător a avut loc în India, când 130 de angajați ai echipajului de zbor au fost concediați. Air India a spus că 600 dintre cei 3.500 de membri ai echipajului de zbor au fost nevoiți să slăbească în șase luni, în 2014. Cei care nu s-au conformat au fost eliminați din echipajul de zbor al liniei aeriene.

 

×