x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O moldoveancă a răsturnat nava Costa Concordia

O moldoveancă a răsturnat nava Costa Concordia

de Mediafax    |    Sînziana Stancu    |    18 Ian 2012   •   21:00
O moldoveancă a răsturnat nava Costa Concordia

Blonda de 24 de ani, care se numeste Domnica Cemortan, fusese invitata pe puntea vasului de unul dintre ofi­te­rii echipajului in momentul in care na­va a facut manevra periculoa­sa de a se apropia de tarmul Insulei Giglio. Din relatarile unor martori la tra­ge­die, s-a aflat ca vasul facuse aceasta ma­nevra la cererea capita­nu­­lui, Fran­ces­co Schettino, dupa toa­te apa­rentele, din dorinta de a-i face o surpriza sefului bucatarilor.

El lo­cu­ia chiar pe aceasta insula si isi sa­cri­fica­se si concediul in timpul caruia si-ar fi serbat ziua de nastere impreuna cu familia si rudele sale. S-a mai spus ca si capitanul dorise sa isi salute un vechi prieten aflat tot pe acea insula.
Blonda Domnica este din Repu­blica Moldova si, potrivit paginii sale de pe Facebook, s-a nascut la Chi­si­nau si locuieste in Bucuresti, dez­va­luie publicatia britanica The Telegraph. Anchetatorii cred ca Domnica este femeia care fusese vazuta in seara fatidica band si veselindu-se cu capitanul Schettino cu cateva ore inaintea tragediei. Moldoveanca nu figura pe lista pasagerilor, ceea ce inseamna ca ea urcase in clandestinitate pe vas sau, cel mult, la invita­tia unuia dintre ofiterii navei, asa cum le-a declarat anchetatorilor.

Ceva starneste suspiciuni, pentru ca, potrivit cotidianului britanic, Domnica si-a schimbat unele date pe Facebook imediat dupa ce procurorii italieni au contactat-o ca sa stea de vorba cu ea. Ea si-a schimbat orasul si tara de resedinta din 'Bucuresti, Romania' in 'Zanzibar, Tanzania'. Presei moldovene –Jurnal TV si un cotidian – Domnica i-a declarat ca in seara tragediei lua cina cu prietenii 'pe nava' la ora 21:30.

Fusese invitata pe punte in eventua­litatea de a le traduce pasagerilor in limba rusa explicatiile depre insula pe langa care urmau sa treaca si ca, dupa ce nava a esuat, a reusit sa ajunga la o barca de salvare la ora 23:50. 'Ca­pitanul era inca pe vas' la ora aceea, i-a luat Domnica apararea lui Sche­ttino in fata presei britanice, careia femeia i-a declarat ca, daca nu era el, multe vieti omenesti s-ar fi pierdut. Ea a incercat sa-i ia apararea capitanului, care fusese acuzat ca a parasit nava inainte de a salva si ultimul pasager care ar mai fi ramas, asa cum este obligat sa faca un capitan de nava. Anchetatorii italieni nu au confirmat presei daca si cum au reusit sa o contacteze pe moldoveanca.

×
Subiecte în articol: croaziera echipaj naufragiu costa concordia