x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O navă ucraineană a explodat la Gurile Dunării

O navă ucraineană a explodat la Gurile Dunării

29 Iul 2022   •   11:46
O navă ucraineană a explodat la Gurile Dunării

O navă ucraineană a explodat la Gurile Dunării, a anunţat Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene, citat de Unian.

"Ca urmare a unei explozii la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut în zona canalului Bâstroe de la Dunăre, o navă maritimă hidrografică ucraineană de mici dimensiuni s-a ales cu o gaură la provă, sub linia de plutire", transmite Comandamentul Sud.

Nu sunt victime iar echipajul a încercat să salveze nava. 
"În prezent au loc lucrări de reparare a ambarcaţiunii. Nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti", se arată în comunicat.

Este vorba despre nava hidrografică Şliahovik care aparține unei instituţii din subordinea Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

După retragerea forțelor ruse de pe Insula Șerpilor, Ucraina are acces la porturile Ismail, Reni şi Ust-Dunaisk, situate în regiunea Odesa.

Prin urmare, Ucraina poate transporta cereale pe căile ferate și rutiere, prin canalele Sulina și Bâstroe. 

De asemenea, în stațiunea Koblevo din regiunea Nikolaev, două persoane care înotau şi-au pierdut viaţa din cauza unei mine, în data de 28 iulie. 

Forțele ucrainene au minat coasta Mării Negre, mai ales în zona porturilor, pentru a împiedica avansarea armatei ruse, dar unele dintre acestea au fost deplasate de curenții maritimi. 
 

×
Subiecte în articol: nava explozie ucraina dunăre