x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă dramă în Franța! Un tren de mare viteză (TGV) a deraiat: 10 morți si peste 30 de răniți

O nouă dramă în Franța! Un tren de mare viteză (TGV) a deraiat: 10 morți si peste 30 de răniți

14 Noi 2015   •   18:53

Un tren de mare viteză (TGV) care efectua probe pe o nouă linie de mare viteză la nord de Strasbourg (est) a deraiat sâmbătă după-amiază la Eckwersheim (departamentul Bas-Rhin), în apropiere de Strasbourg, incidentul soldându-se cu cel puţin 10 morţi, informează cotidianul francez Le Parisien.

Potrivit Reuters, 32 de persoane au fost rănite, dintre care 12 se află în stare gravă. Ministrul mediului, Segolene Royal, a declarat că nu se cunoaşte soarta altor cinci persoane. Răniţii au fost transportaţi cu elicopterele la cele mai apropiate spitale.

Trenul a luat foc după ce a sărit de pe şine. Nicio conexiune nu a fost stabilită cu atentatele de vineri noapte din Paris, soldate cu cel puţin 128 de morţi şi 300 de răniţi şi care au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Rama de tren circula cu tehnicieni la bord şi ar fi deraiat din cauza vitezei excesive, a declarat pentru AFP un reprezentant de la compania franceză de căi ferate SNCF.

Importante mijloace de intervenţie şi salvare au fost trimise la locul incidentului. Potrivit declaraţiilor unui martor, care a vorbit cu publicaţia Dernieres Nouvelles d'Alsace, trenul s-a răsturnat şi o parte dintre vagoane au căzut în canalul Marne-Rhin, după care au luat foc.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: tgv tren strasbourg deraiere drama franta