x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE. Atac cu cuțitul în Nisa: trei persoane au murit, iar mai multe au fost rănite. Autoritățile nu exclud ideea unui atac terorist

UPDATE. Atac cu cuțitul în Nisa: trei persoane au murit, iar mai multe au fost rănite. Autoritățile nu exclud ideea unui atac terorist

de Georgiana Oprea    |    29 Oct 2020   •   12:09
UPDATE. Atac cu cuțitul în Nisa: trei persoane au murit, iar mai multe au fost rănite. Autoritățile nu exclud ideea unui atac terorist
Sursa foto: Foto: Twitter/ Christian Estrosi

Un bărbat înarmat cu un cuțit a omorât trei persoane și a rănit mai multe, joi, în biserica Notre-Dame din Nisa. Una dintre victime a fost decapitată. Primarul orașului, Christian Estrosi, a calificat atacul drept terorism.

UPDATE 3. Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a deschis o anchetă pentru „asasinat şi tentativă de asasinat având legătură cu o faptă teroristă″.

UPDATE 2. O a treia persoană a decedat din cauza rănilor.

Potrivit Le Figaro, este vorba de o femeie care a fost înjunghiată, dar a reușit să fugă din biserică și să se ascundă într-o cafenea din apropiere, unde a murit.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a confirmat existenţa a trei victime şi a declarat că suspectul repeta sintagma „Allahu Akbar'', atât în timpul atacului. Estrosi a calificat atacul din Nisa drept „islamofascism''.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că se va deplasa la locul incidentului. 

UPDATE 1. O a doua persoană a murit în urma atacului cu armă albă, informează Le Figaro. 

Din primele informații, persoanele ucise ar fi un bărbat și o femeie. Ambele victime au fost găsite în interiorul bisericii Notre-Dame. 

Atacatorul a fost transportat la spital, după ce a fost împușcat.

Potrivit unei surse din poliție, o persoană a fost decapitată, iar unei alteia i-a fost tăiat gâtul. Informația nu a fost confrimată încă în mod oficial.

Știre inițială. O persoană a fost ucisă, iar mai multe au fost rănite, joi, 29 octombrie, într-un atac cu cuțitul comis în apropierea basilicii Notre-Dame din Nisa, în sudul Franței, potrivit AFP.

Autoritățile au anunțat că momentan nu este exclusă ideea unui atac terorist, conform Le Figaro.

Ministrul de interne al Franței, Gerald Darmanian, a declarat că o operațiune a poliției este în curs de desfășurare în Nisa. Primarul orașului, Christian Estrosi, a scris pe Twitter că suspectul a fost arestat.

„Sunt la fața locului cu poliția, care a arestat autorul atacului. Confirm că toate dovezile sugerează un atac terorist la basilica Notre-Dame”a scris primarul pe Twitter.

 

×
Subiecte în articol: atac cu cutitul atac terorist nisa franta