x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O româncă depistată cu COVID-19 în Creta, s-a plimbat 3 zile prin Grecia, ca nu-și să-și strice vacanța

O româncă depistată cu COVID-19 în Creta, s-a plimbat 3 zile prin Grecia, ca nu-și să-și strice vacanța

07 Iul 2020   •   16:05
O româncă depistată cu COVID-19 în Creta, s-a plimbat 3 zile prin Grecia, ca nu-și să-și strice vacanța

Românca infectată cu noul coronavirus în Grecia a ignorat protocoalele de siguranță și a călătorit timp de 72 de ore în jurul insulei Creta. Ea le-a spus autorităților că nu a vrut să își strice vacanța, potrivit greekreporter.com.

 

Presa din Grecia scrie că românca venise în Grecia cu intenția de a petrece vacanța pe insula Creta și a fost testată pentru coronavirus, așa cum prevăd protocoalele instituite de Guvernul elen, pe Aeroportul Heraklion. De aici, a mers la hotelul unde avea rezervarea, pentru a aștepta, 24 de ore, rezultatul.

Ajunsă la hotelul rezervat, românca a aflat că acesta a fost închis și a găsit altul disponibil, însă nu a anunțat autoritățile elene, care nu au găsit-o când au venit să o informeze că testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv.

Când, în sfârșit au găsit-o pe turista din România, oficialii eleni au aflat că aceasta nu a stat deloc în izolare, ci a mers să exploreze insula, sfidând instrucțiunile care i-au fost date în Aeroportul Heraklion, la sosire.

Potrivit greekreporter.com, femeia le-ar fi spus autorităților elene că pur și simplu nu a vrut să își strice concediul și că a călătorit în jurul insulei Creta timp de aproximativ 72 de ore, până când a fost găsită și convinsă să meargă în carantină.

Acesta a fost primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizita insula Creta și a venit la doar câteva zile după redeschiderea aeroporturilor regionale, la 1 iulie. Românca a fost cazată într-unul dintre hotelurile din Hersonissos.

Românca a ajuns în Creta în 1 iulie, cu o cursă charter directă pe ruta București - Heraklion, a transmis MAE, precizând că aceasta a fost transferată în unitatea hotelieră special destinată în care își va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea femeii infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: romanca Covid-19 Grecia