O româncă apare într-o serie de portrete publicitare din toată țara, care marchează sărbătorirea a 72 de ani de la înființarea Serviciului Național de Sănătate al Marii Britanii (NHS), relatează coventrytelegraph.net.
Claudia Anghel lucrează ca moașă în Regatul Unit, având 26 de ani de experiență în domeniu. Este angajată la Spitalul Universitar Coventry din 2014. S-a născut în România și a emigrat în Marea Britanie în 2011.
Ea a declarat că speră ca proiectul să aducă recunoaștere pentru echipa de moașe cu care lucrează, de la medici, până la personalul de curățenie. "Nu-mi place să-mi fac poze, deși fotogragul a fost foarte bun și m-a făcut să mă simt confortabil", a spus Claudia.
A fost aleasă pentru această campanie de apreciatul fotograf britanic Rankin. Acesta a surprins 12 portrete de angajați ai rețelei NHS, cu impact puternic asupra populației, în semn de omagiu pentru eforturile depuse în timpul pandemiei de coronavirus.
Colecția de fotografii va fi prezentată în toată țara, pe cele mai emblematice clădiri publice, în zone pietonale, în stațiile de autobuz.
Rankin este renumit pentru fotografiile realizate formațiilor Rollings Stones și Queen.
De ce a fost aleasă Claudia ?
În timpul pandemiei, aceasta a fost numită coordonator și instruită să aplice noile protocoale în maternitate pentru a oferi îngrijiri mamelor singure, nou-născuților și familiilor lor, fapt care a determinat-o să lucreze în condiții de stres pe o perioadă nedeterminată. Șefii săi au descris-o ca fiind un „exemplu stralucitor” al profesiei sale.
„Este grozav pentru Claudia și echipa de moașe de aici, din spital, că profesia este recunoscută în această campanie specială de fotografie. Am fost extrem de impresionat de dăruirea lor continuă față de mame, bebeluși și familiile lor în aceste luni dificile ale pandemiei", a declarat Gaynoe Armstron, directorul secției de neonatologie.
"Sunt încântată de faptul că ea a fost aleasă pentru a face parte dintre aceste portrete puternice și personale. Este o dovadă a dedicării sale față de numeroasele femei pe care le-a ajutat să nască în siguranță. Aceste portrete surprind spiritul Claudiei, forța și rezistența ei. Puteți vedea câtă pasiune are pentru această meserie. Este un exemplu strălucitor al profesiei sale. Entuziasmul ei este evident în tot ceea ce face. Doresc să îi mulțumesc în numele colegilor, a mamelor și bebelușii lor", a spus și Janet Driver, moașă regională pentru zona Midlands.
Claudia a spus că drumul spre această meserie a început atunci când a vrut să exploreze diferitele domenii de sănătate, fiind încurajată de tatăl ei.
"Nu este vorba despre oameni bolnavi. Este vorba despre bucurie și viață. Fie care mămică și fiecare copil este special", a spus ea.
A terminat studiile de specialitateîn 1994 și a lucrat ca moșă în România timp de 19 ani, înainte de a emigra în Marea Britanie.
„Mi-am dorit o viață mai bună pentru fiul meu, pentru a-i oferi mai multe opțiuni. Cred că este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată”, povestește Claudia.
A fost inițial angajată ca asistentă la Maternitatea din Walsall, înainte de a urma un curs la Birmingham City University, care i-a permis din nou să lucreze ca moașă.