x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O româncă se numără printre răniții exploziei din Madrid

O româncă se numără printre răniții exploziei din Madrid

05 Mai 2017   •   12:17
O româncă se numără printre răniții exploziei din Madrid

Un cetăţean român a fost rănit într-o explozie ce a avut loc joi, în Spania, în prezent fiind internat, în afara oricărui pericol, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un răspuns transmis vineri la solicitarea AGERPRES. 

"Ambasada României la Madrid are în atenţie incidentul produs la data de 4 mai 2017 la o unitate industrială de prelucrare a deşeurilor din localitatea Arganda del Rey şi a întreprins încă de la început demersuri pe lângă autorităţile competente, pentru a verifica dacă au fost afectaţi cetăţeni români", arată Ministerul de Externe. 

Potrivit informaţiilor furnizate MAE de autorităţile locale, femeia a fost internată în spitalul din Arganda del Rey, "în prezent acesta aflându-se în afara oricărui pericol". 

Un diplomat cu atribuţii consulare din cadrul misiunii diplomatice române s-a deplasat la unitatea medicală în care este internată tânăra, pentru a obţine informaţii suplimentare privind starea de sănătate a acestuia şi pentru a oferi asistenţă consulară, precizează MAE. 

Potrivit AFP, treizeci de persoane au fost rănite joi în Spania, între care trei grav, în explozii urmate de un incendiu la un centru de reciclare a uleiului industrial în apropiere de Madrid. 

"Sunt 30 de răniţi, dintre care trei grav şi 27 cu răni uşoare", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor. 

"Au avut loc explozii din motive care fac obiectul unei anchete, într-un centru de reciclare a uleiului industrial", a adăugat sursa citată. AGERPRES

×