x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O treime dintre preşedinţii americani nu au avut studii superioare

O treime dintre preşedinţii americani nu au avut studii superioare

04 Noi 2016   •   21:20
O treime dintre preşedinţii americani nu au avut studii superioare

Circa 28% dintre preşedinţii americani nu au avut studii superioare, iar universitatea Harvard din Massachusetts a avut cei mai mulţi absolvenţi care au ajuns preşedinţi, printre ei numărându-se şi actualul şef de la Casa Albă Barack Obama. Candidata democrată pentru preşedinţia SUA Hillary Clinton a absolvit universitatea Yale, iar oponentul acesteia republicanul Donald Trump a absolvit cursurile universităţii din Pennsylvania, potrivit unui material publicat de le Figaro în ediţia electronică. 

Potrivit unui clasament realizat de TradeSchool.net, universitatea Harvard din Massachusetts este instituţia care a fost absolvită de patru preşedinţi americani: Barack Obama, George W. Bush, John F. Kennedy şi Franklin Delano Roosevelt. 

Privind studiile efectuate de preşedinţii americani, trei universităţi din grupul intitulat Ivy League (ce reuneşte opt dintre cele mai vechi şi mai prestigioase universităţi din SUA) se află în top cinci: Harvard, Yale şi Princeton. 

Universitatea Yale, pe care a absolvit-o Hillary Clinton, se află pe locul secund în topul universităţilor absolvite de preşedinţii americani în timp ce Academia militară West Point este cea de-a treia instituţie în acest clasament. Universitatea Princeton se află pe locul patru iar College de William et Mary ocupă locul cinci. 

Totuşi, deşi unul din patru preşedinţi americani are o diplomă de la o universitate din grupul Ivy League, aproape jumătate din liderii de la Casa Albă nu au urmat cursuri ale uneia dintre aceste universităţi considerate de excelenţă în SUA. 

În cazul în care va fi ales preşedinte al SUA Donald Trump se va număra printre şefii de la Casa Albă care nu au absolvit o universitate din Ivy League, în cazul său fiind vorba de universitatea din Pennsylvania. 

Pe de altă parte, circa 28% dintre preşedinţii americani nu au fost absolvenţi de învăţământ superior, printre aceştia numărându-se Abraham Lincoln şi George Washington. 

Portalul TradeSchool.net a centralizat de asemenea diplomele cel mai des obţinute de şefii de la Casa Albă. Astfel, cei mai mulţi au absolvit Istoria, apoi Economie, Afaceri Internaţionale şi Ştiinţe Politice, încheie lefigaro.fr.AGERPRES

×