x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O vrăjitoare din Harry Potter, reînviată cu apă sfinţită

O vrăjitoare din Harry Potter, reînviată cu apă sfinţită

de Sînziana Stancu    |    09 Aug 2011   •   21:00
O vrăjitoare din Harry Potter, reînviată cu apă sfinţită

Adolescenta Lucy Hussey-Bergonzi a lesinat din cau­za unei hemoragii cerebrale dupa cateva zile de cand filmase pentru un epi­sod din "Harry Potter si Printul Semipur". Lucy, in varsta de 13 ani, a fost dusa de urgenta la un spital londonez, unde a fost tinuta in viata, timp de cinci zile, cu ajutorul apa­ra­te­lor. Atunci, medicii le-au spus pa­­rintilor adolescentei ca ea are sanse minime sa su­pra­vie­tu­iasca, dezvaluie Daily Mail.

Fata suferea din nastere de o boala rara, numita mal­­formatie arterio­ve­noa­sa (MAV), ce se prezinta ca niste conglomerate de vase anormale, cu structura venoasa sau arteriala, care raman nedescoperite pana cand "izbucnesc". Lucy a fost transferata la Spitalul Great Ormond Street in luna fe­bruarie 2009, unde i s-au facut doua operatii in timp ce se afla in coma. Cand medicii tocmai ii spuneau mamei ei, Denise (41 de ani), ca sosise timpul sa-si ia adio de la Lucy, fami­lia ceruse sa fie adus un preot, pentru a-i face ultima slujba. Preotul catolic care fusese adus a pregatit apa sfintita pentru a stropi cu ea, conform ritualului, fruntea lui Lucy. Cand pri­mele picaturi de apa sfin­tita au atins fruntea adolescentei, spre uimirea tu­tu­ror, fata a dat primul semn ca s-a trezit din co­ma: a ridicat un brat, apoi pe celalalt. In 24 de ore de la acest ultim botez, Lucy era "vie" de-adevaratelea si a fost deconectata de la apa­ratele ce o tinusera pa­na atunci in viata. Daca fa­mi­lia fetei era in culmea fe­ri­cirii, pentru ca era ca si cum ea venise pe lume a doua oara, medicii erau uluiti si incercau sa ga­seasca o explicatie pentru ciudata "trezire din morti" care ii reusise preotului. Pana la urma, tot personalul medical a ajuns la concluzia ca nu poate fi vorba decat despre o minune.

Dar, in ciuda incredibilei reintoarceri la viata, Lucy a avut nevoie de inca cinci luni ca sa invete din nou sa vorbeasca, sa mearga si chiar sa manance si sa bea. Ea a fost transferata la Royal London Hospital.

Astazi, Lucy are 16 ani si incearca sa-si reconstruiasca viata. O mai chinuiesc dureri de cap atroce si are probleme cu mobilitatea pe partea stanga. "Ma doare capul, dar acestea sunt efectele secundare ale tratamentului pe care il urmez si care m-a facut sa pierd o multime de kilograme, dar, in rest, ma simt bine", povesteste Lucy.

×
Subiecte în articol: harry potter