x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oamenii care trăiesc în cel mai crud loc de pe Pământ. Temperaturile ating 62 de grade Celsius

Oamenii care trăiesc în cel mai crud loc de pe Pământ. Temperaturile ating 62 de grade Celsius

18 Iun 2013   •   09:21
Oamenii care trăiesc în cel mai crud loc de pe Pământ. Temperaturile ating 62 de grade Celsius
Depresiunea Danakil, localizată în deşertul Danakil din Etiopia, este zona locuită cu cea mai fierbinte climă din lume. Acolo, temperaturile maxime pot atinge 62 de grade, iar temperatura medie anuală este de 35 de grade.

Depresiunea, situată la aproximativ 100 de metri sub nivelul mării, este populată de tribul Afar – oameni care trăiesc în condiţii extrem de grele şi a căror principală activitate este extragerea sării lăsate în urmă de apele Mării Roşii, care au inundat acest ţinut în urmă cu 200, 120 şi 80 de ani.

Afarii extrag sarea cu metode primitive - o toporişcă şi un băţ. Sarea este încărcată pe cămile, după care urmează o călătorie de şase zile până pe dealurile înconjurătoare. Acolo, afarii au în sfârşit prilejul să întâlnească alţi oameni şi să schimbe sarea pe alte lucruri de care au nevoie.

Potrivit National Greographic, depresiunea Afar este singurul loc de pe glob unde poate fi studiată la zi deriva continentelor.



×