x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama a câştigat la simularea din Bucureşti

Obama a câştigat la simularea din Bucureşti

05 Noi 2008   •   00:00

Democratul Barack Obama a fost desemnat, cu 176 de voturi "pentru", drept preşedinte al SUA la simularea de vot organizată la Bucureşti, marţi noaptea, de către reprezentanţii Ambasadei SUA şi invitaţii acestora, reuniţi pentru "Noaptea alegerilor 2008".



În urma votului simulat pentru viitorul preşedinte al Statelor Unite, organizat de Ambasada SUA la Bucureşti la Hotelul Howard Johnson din Bucureşti, participanţii au decis ca Brack Obama să fie noul preşedinte al Statelor Unite.

ÎMPARŢIREA VOTURILOR. Pentru Obama au votat 176 de "alegători", în timp ce pentru John McCain, doar 57, în timp ce trei participanţi au dorit să voteze cu alţi politicieni americani. La anunţarea rezultatelor votului simultat, participanţii nu au avut reacţii prea zgomotoase sau vesele, cu excepţia unor tineri americani care au "chiuit" la anunţarea numărului de voturi.

Majoritatea celor 300 de persoane prezente la eveniment s-au dovedit a fi susţinători ai lui Barack Obama, purtând în piept insigne ale candidatului democrat la Preşedinţia SUA. Angajaţii ambasadei se aşteptau la acest rezultat şi au declarat în avans că la toate simulările de vot organizate la Bucureşti au fost declaraţi învingători candidaţii democraţi.
Mediafax

×