x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama cere republicanilor să înceteze “farsa” şi să aprobe bugetul

Obama cere republicanilor să înceteze “farsa” şi să aprobe bugetul

05 Oct 2013   •   14:00
Obama cere republicanilor să înceteze “farsa” şi să aprobe bugetul

Preşedintele SUA, Barack Obama, le-a cerut azi liderilor republicani care blochează adoptarea proiectului de buget să înceteze "farsa" şi să treacă la vot, în contextul în care activităţile agenţiilor federale sunt grav afectate de lipsa fondurilor.

"Treceţi la vot. Opriţi această farsă", a declarat Obama, adresându-se congresmenilor republicani.

Criza bugetară de la Washington, care blochează activităţile agenţiilor federale, durează deja de cinci zile, de la începerea noului an fiscal.

"Senatul a aprobat deja bugetul şi există suficienţi republicani şi democraţi în Camera Reprezentanţilor pregătiţi să facă acelaşi lucru, pentru a pune capăt imediat blocajului bugetar. Dar aripa de dreapta a Partidului Republican nu vrea să îl lase pe preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, să supună proiectul la vot", a subliniat Obama.

Obamacare

Motivul blocajului îl constituie 'Obamacare', numele reformei sistemului de sănătate a lui Barack Obama. Republicanii cer ca orice acord bugetar să revină, într-un mod sau altul, asupra acestei legi emblematice a primului mandat al lui Barack Obama, votată în 2010. Milioane de americani fără asigurare medicală urmează să se înscrie pe un site guvernamental pentru a cere să beneficieze de o asigurare subvenţionată începând cu 1 ianuarie 2014.



 

 

×
Subiecte în articol: obamacare somaj tehnic sua