x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama nu e perfect sănătos

Obama nu e perfect sănătos

de Sînziana Stancu    |    01 Mar 2010   •   00:00

Primul buletin medical de când Barack Obama a devenit preşedinte nu e perfect, dar nici dezastruos.



Şeful Casei Albe nu a renunţat la obiceiul fumatului, chiar dacă fumează ocazional, îşi tratează tendonita cronică de la piciorul stâng cu antiinflamatoare şi are colesterolul mărit.Cu toate astea, el a fost declarat de medici în stare de sănătate "excelentă" şi "apt pentru munca" pe care o cere funcţia lui, scrie The Telegraph.

Medicul Casei Albe, Jeffrey Cuhlman, a spus că Obama ar trebui să renunţe de tot la fumat, să mestece în continuare gumă cu nicotină ca să-şi stăvilească pofta de ţigară şi să îşi îmbunătăţească dieta, pentru că nivelul colesterolului a trecut deja de limita maximă (209 faţă de 200). Din fericire, Obama nu e gras, ci are o greutate ideală la 48 de ani, pulsul 56 de bătăi pe minut şi tensiunea de 10,5 cu 6,2. Stă excelent şi cu vederea de aproape, şi cu cea la distanţă şi nu are cancer de colon.

Medicul a pus valorile în neregulă ale colesterolului pe seama stresului şi eforturile mari pe care le-a făcut Obama în primul an de mandat prezidenţial şi l-a lăudat că mănâncă sănătos şi cumpătat, că face sport şi exerciţii de gimnastică în mod regulat.

×
Subiecte în articol: externe