x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama interzice spionarea liderilor ţărilor aliate ale SUA şi reduce programul NSA de colectare a datelor

Obama interzice spionarea liderilor ţărilor aliate ale SUA şi reduce programul NSA de colectare a datelor

de Agerpres    |    17 Ian 2014   •   19:06
Obama interzice spionarea liderilor ţărilor aliate ale SUA şi reduce programul NSA de colectare a datelor
Sursa foto: Lawrence Jackson/Casa Albă

Preşedintele american Barack Obama a anunţat vineri că a decis să interzică spionarea liderilor statelor aliate de către guvernul SUA şi să limiteze vasta operaţiune de colectare a datelor telefonice ale americanilor, într-o serie de reforme provocate de dezvăluirile lui Edward Snowden.

Obama a ţinut să dea asigurări americanilor şi străinilor că Statele Unite vor ţine cont de îngrijorările cu privire la confidenţialitatea datelor, îngrijorări apărute după dezvăluirile fostului colaborator al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) Edward Snowden privind activităţile de monitorizare la scară largă desfăşurate de această agenţie.

Preşedintele american a promis, în discursul său, că SUA nu îi vor spiona pe şefii de stat sau de guvern din statele aliate şi prietene.

Obama a afirmat că ar mai putea dura "ani" până când SUA vor înţelege pe deplin daunele provocate de dezvăluirile lui Edward Snowden.

×
Subiecte în articol: nsa edward snowden