x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama, Trump şi Hillary Clinton, cei mai 'admiraţi' de americani!

Obama, Trump şi Hillary Clinton, cei mai 'admiraţi' de americani!

28 Dec 2017   •   08:22
Obama, Trump şi Hillary Clinton, cei mai 'admiraţi' de americani!

Fostul preşedinte Barack Obama şi fosta candidată la Casa Albă Hillary Clinton sunt cele mai admirate personalitati din SUA, arata un sondaj elaborat de Institutul Gallup pe aceasta tema la sfarsitul fiecarui an.

 

Barack Obama este bărbatul preferat de 17% dintre americani, urmat de Donald Trump, citat de 14% dintre participantii la sondaj. Obama figurează primul în acest clasament din 2008.

Papa Francisc este primul străin citat, pe locul trei, cu 3% dintre menţiuni.

Dintre femei, Hillary Clinton este din nou cea mai citată, de 9% dintre persoanele chestionate, urmată de Michelle Obama (7%) şi animatoarea de televiziune Oprah Winfrey (4%). Acesta este al 16-lea an consecutiv când Hillary Clinton se plasează în fruntea clasamentului.

Dar scorul ei de 9% este cel mai slab după 2002. Ratingul său de popularitate este de fapt la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată într-un sfert de secol, cu 36% de opinii favorabile faţă de 61% negative, potrivit Gallup.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.049 de adulţi, cu o marjă de eroare de 4 puncte. Respondenţii pot cita numai persoane în viaţă. AGERPRES.

×