x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama, victima torturilor

Obama, victima torturilor

de Irina Cristea    |    03 Mar 2010   •   00:00
Obama, victima torturilor
Sursa foto: Jim Young/Reuters

Măiestria specialiştilor cofetari de la Casa Albă l-a cucerit pe preşedintele american, Barack Obama, dar îi dă acum bătăi de cap la controalele medicale. Specialiştii care l-au consultat recent pe cel mai influent om din lume l-au anunţat că trebuie să-şi înfrâneze apetitul pentru dulciuri dacă vrea să-şi reducă nivelul colesterolului.



În afară de criza economică, reforma sistemului sanitar şi dosarul nuclear iranian, preşedintele american are de combătut alţi doi "duşmani" din umbră. Cel puţin asta reiese din buletinul medical dat publicităţii după controlul la care Barack Obama s-a supus duminică la un spital militar, transmite AFP. Inamicii preşedintelui sunt colesterolul şi fumatul, iar liderul de la Casa Albă trebuie să facă unele modificări în dieta zilnică, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

STRESAT ŞI POFTICIOS
Pentru că a exagerat în ultima vreme cu cheesburgerii şi deserturile, nivelul colesterolului LDL ("colesterolul rău", reprezentând 65% din cantitatea totală de colesterol) este ceva mai ridicat decât limita normală: 138 de unităţi, în loc de 130. "Majoritatea persoanelor vă vor spune că eşti predispus să mănânci, atunci când mâncarea este disponibilă. Şi cred că el a avut mai mult acces la dulciuri şi deserturi anul trecut", a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, într-o conferinţă de presă în care jurnaliştii n-au mai prididit cu întrebările legate de buletinul medical al preşedintelui.

Gibbs a confirmat că specialiştii cofetari de la Casa Albă "fac deserturi foarte bune" şi că preşedintele n-a putut rezista tentaţiei de a se înfrupta pe săturate din dulciurile pregătite de aceştia. "Cred că s-a întâmplat nu o dată să mănânce mai mult decât ar fi trebuit", a spus Gibbs, precizând că Obama va trebui să înveţe să spună "nu" în cursul acestui an "când soseşte tortul".

În ceea ce priveşte strădania preşedintelui de a se lăsa de fumat, populaţia a fost informată că Obama continuă să consume gumă de mestecat cu nicotină şi că stresul din primul an de mandat nu prea l-a ajutat să renunţe la tutun. O altă recomandare medicală primită de preşedinte: moderaţie la consumul de alcool.

Analizele de duminică au fost primele la care preşedintele a fost supus, de la începerea mandatului său. Medicul i-a recomandat o nouă examinare în august 2011, când liderul îşi va sărbători cea de-a 50-a aniversare.

×
Subiecte în articol: externe