x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obuzierele din Germania ajung în Ucraina

Obuzierele din Germania ajung în Ucraina

22 Iun 2022   •   08:40
Obuzierele din Germania ajung în Ucraina

Obuziere autopropulsate germane au ajuns în Ucraina, în prima livrare de arme grele promisă de Berlin, a declarat ministrul ucrainean al apărării, citat de Reuters.

Ucraina a solicitat Occidentului să trimită artilerie, deoarece țara a rămas fără muniție pentru arsenalul său existent din epoca sovietică, depășit de cel al Rusiei.

"Avem reaprovizionare!...Panzerhaubitze 2000 germane cu echipaje ucrainene instruite s-au alăturat familiei artileriei ucrainene", a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, pe rețelele de socializare.

Panzerhaubitze 2000 este una dintre cele mai puternice arme de artilerie din inventarul Bundeswehr și poate lovi ținte la o distanță de 40 km.

Germania s-a angajat în luna mai să furnizeze Kievului șapte obuziere autopropulsate, care se adaugă la cele cinci astfel de sisteme de artilerie promise de Olanda.

Andriy Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean, a postat o listă cu alte arme promise de Germania, inclusiv 30 de tancuri Gepard și trei lansatoare multiple de rachete MARS II, precum și 500 de rachete Stinger lansate din umăr.

Kievul a declarat anterior că are nevoie de 1.000 de obuziere, 500 de tancuri și 1.000 de drone, printre alte arme grele, pentru a respinge trupele rusești, care au invadat țara pe 24 februarie și au ocupat aproximativ 20% din teritoriul său.

Printre alte țări care au furnizat Ucrainei obuziere autopropulsate și tractate se numără Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Norvegia și Polonia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: obuziere