x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OCI pune tunurile pe Israel

OCI pune tunurile pe Israel

12 Mai 2021   •   10:01
OCI pune tunurile pe Israel

Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat Israelul şi şi-a reafirmat sprijinul pentru palestinieni, pe fondul agravării situaţiei din Ierusalimul de Est şi Fâşia Gaza, informează AFP.

OCI „condamnă în termenii cei mai fermi atacurile repetate ale autorităţilor israeliene contra poporului palestinian”, a declarat forul panislamic cu sediul în oraşul saudit Jeddah.

De asemenea, OCI a denunţat „continuarea de către forţele de ocupaţie israeliene a programelor lor coloniale - construirea de colonii, tentative de confiscare a proprietăţilor palestiniene, expulzarea forţată a palestinienilor de pe pământurile lor”.

În ultima săptămână, violenţele s-au amplificat în Ierusalimul de Est, unde au avut loc ciocniri între manifestanţi palestinieni şi poliţia israeliană, în special în zona moscheii Al-Aqsa, al treilea loc sfânt al musulmanilor.

Armata israeliană a declarat miercuri dimineaţă că peste 1.000 de rachete au fost lansate începând de luni seară dinspre Fâşia Gaza către sudul Israelului, în special de grupările militante Hamas şi Jihadul Islamic.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a indicat că peste „1.000 de rachete” au fost trase dinspre Fâşia Gaza, dintre care 850 au fost interceptate de scutul antirachetă israelian Iron Dome.

×
Subiecte în articol: Israel