x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficiali din Fukushima: Nivelul radiaţiilor nu mai este periculos

Oficiali din Fukushima: Nivelul radiaţiilor nu mai este periculos

06 Iul 2011   •   12:09
Oficiali din Fukushima: Nivelul radiaţiilor nu mai este periculos

Nivelul radiatiilor provenite de la centrala nucleara nu reprezinta un pericol pentru locuitori, a afirmat, astazi, municipalitatea din Fukushima. Cu toate acestea, mai multe asociatii locale au lansat apeluri pentru evacuarea orasului.

"Municipalitatea din Fukushima considera ca in prezent nu suntem in pericol. Desigur, stim ca multi locuitori sunt ingrijorati. Autoritatile au luat mai multe masuri pentru reducerea nivelului de radiatii in scoli, parcuri si alte zone publice si afiseaza cu regularitate nivelurile de radiatie din aer", a declarat un purtator de cuvant al primariei.

Sase asociatii ale locuitorilor din orasul Fukushima si ale activistilor impotriva energiei nucleare au cerut ieri evacuarea copiilor si a femeilor insarcinate, dupa detectarea in sol a unor niveluri de radioactivitate de patru ori mai mari decat limita maxima, relateaza AFP, citata de Antena3. Circa 80.000 de persoane care locuiau pe o raza de 20 de kilometri in jurul centralei nucleare au fost evacuate in urma cutremurului si nu vor putea reveni in zona decat peste cativa ani.

×