x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficiali ucraineni spun că forțele ruse curăță zonele bombardate din Mariupol

Oficiali ucraineni spun că forțele ruse curăță zonele bombardate din Mariupol

16 Mai 2022   •   16:31
Oficiali ucraineni spun că forțele ruse curăță zonele bombardate din Mariupol
Sursa foto: Hepta

Forțele ruse curăță zonele bombardate din Mariupol, potrivit autorităților ucrainene.

Consilierul primarului, Petro Andriușcenko, spune că rușii îndepărtează molozul din spitalul nr. 3, puternic bombardat în luna martie.

„Acum, Ministerul rus pentru Situații de Urgență curăță rapid acolo. În mod surprinzător, planul de curățare a molozului coincide cu locurile cu cele mai mari distrugeri... teatrul, bulevardul Myru, iar acum, dintr-o dată, este vorba de spital", transmite acesta. 

Consilierul a mai spus că rușii încearcă să curețe și să redeschidă portul, dar o navă scufundată încă blochează intrarea.

Ca și alți oficiali ucraineni, Andriușcenko nu se mai află în Mariupol, dar spune că primește informații și înregistrări video de la locuitori.

El a declarat că multe subsoluri sunt încă inundate în oraș din cauza deteriorării conductelor de apă, iar apa potabilă este în mare parte inaccesibilă.

La sfârșitul săptămânii, Andriushchenko a postat o înregistrare video în care se vedea o coadă lungă de oameni care așteptau să ia apă de la cisterne. „Există cozi uriașe la punctele de îmbuteliere, dar nu este suficientă apă pentru toată lumea", a spus el.

×
Subiecte în articol: mariupol