x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ofițer al armatei americane, acuzat că a distribuit materiale despre război pe un site de întâlniri

Ofițer al armatei americane, acuzat că a distribuit materiale despre război pe un site de întâlniri

de Redacția Jurnalul    |    05 Mar 2024   •   18:45
Ofițer al armatei americane, acuzat că a distribuit materiale despre război pe un site de întâlniri

Un ofițer al armatei americane este acuzat că a distribuit materiale despre războiul din Ucraina pe un site de întâlniri. Este vorba despre informații clasificate ce au ajuns la o femeie care pretinde că este din Ucraina. Ea l-a descris pe american „iubirea mea secretă, informatorul”.

Un lucrător al Forțelor Aeriene din SUA a fost acuzat că a distribuit materiale de război clasificate din Ucraina pe un site de întâlniri, anunță Sky News. Bărbatul de 63 de ani este acuzat deoarece a semnat clauze de confidențialitate.

El este un locotenent colonel al armatei care s-a pensionat și apoi a fost repartizat la Comandamentul Strategic de la baza Forțelor Aeriene Offutt. Bărbatul a fost arestat fiind acuzat în Nebraska de dezvăluire ilegală de informații despre apărarea națională și de conspirație.

Procurorii spun că bărbatul a participat la ședințe de informare între februarie și aprilie 2022 despre războiul Rusiei cu Ucraina. Ulterior, se pare că el a împărtășit detalii despre ținte militare și capacități rusești pe o platformă de mesagerie online cu o persoană care pretindea a fi o femeie care locuiește în Ucraina.

Potrivit unui rechizitoriu, femeia i-a cerut în mod repetat informații americanului pe care l-a descris drept „iubirea mea secretă, informatorul”.

Americanul va fi dus în fața instanței marți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ofiter american site intalniri