x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olanda a retras un spion din Iran, din cauza unui "atac iminent al SUA"

Olanda a retras un spion din Iran, din cauza unui "atac iminent al SUA"

01 Sep 2008   •   00:00

Serviciile olandeze de informaţii au retras un agent dintr-o "operaţiune ultrasecretă" de spionaj asupra industriei militare iraniene, întrucât experţii olandezi consideră iminent un atac aerian condus de Statele Unite.



Serviciile olandeze de informaţii au retras un agent dintr-o "operaţiune ultrasecretă" de spionaj asupra industriei militare iraniene, întrucât experţii olandezi consideră iminent un atac aerian condus de Statele Unite, relatează Telegraph în ediţia electronică.

Potrivit publicaţiei De Telegraaf, serviciul naţional de informaţii, AIVD, a suspendat o operaţiune de spionaj care viza sabotarea industriei iraniene de armament.

"Operaţiunea, descrisă ca extrem de eficientă, a fost suspendată recent din cauza planurilor americane privind un atac aerian iminent asupra Iranului", potrivit sursei.

Surse "bine plasate" citate de publicaţie au declarat că un agent secret a fost chemat în ţară recent, întrucât există suspiciuni că "SUA vor lua în câteva săptămâni decizia de a ataca Iranul cu avioane fără pilot".

"Informaţiile obţinute în cadrul operaţiunii AIVD au fost acordate în ultimii ani agenţiei CIA", conform surselor.

Generalul Seyyed Massoud Jazayeri, comandantul adjunct al forţelor armate iraniene, a avertizat la sfârşitul săptămânii că atacurile militare împotriva Iranului ar putea declanşa un al treilea război mondial.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe