x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olanda va acorda 3,4 miliarde de dolari pentru salvarea Air France-KLM

Olanda va acorda 3,4 miliarde de dolari pentru salvarea Air France-KLM

26 Iun 2020   •   10:36
Olanda va acorda 3,4 miliarde de dolari pentru salvarea Air France-KLM

Olanda a ajuns la o înţelegere cu Franţa şi va contribui cu 3,4 miliarde de euro la acordul de salvare al Air France-KLM, care a tensionat relaţiile între acţionarii operatorului aerian, potrivit unor surse anonime, citate de Reuters.

Guvernul de la Haga va acorda garanţii şi împrumuturi directe pentru KLM şi va numi un membru în Consiliul de Administraţie.

Pe site-ul companiei aeriene olandeze se află un comunicat în care este menţionată suma de 3,4 miliarde de euro.

Comisia Europeană a permis Franţei să acorde un sprijin în valoare de 7 miliarde de euro pentru compania aeriană Air France.

Ajutorul va consta într-un împrumut în valoare de 4 miliarde de euro, acordat de un sindicat format din şase bănci şi garantat de statul francez în proporţie de 90%, plus încă un împrumut direct de trei miliarde de euro, din partea statului francez. În schimbul garanţiilor de stat, Air France a promis reducerea emisiile interne de dioxid de carbon (CO2) cu 50%, până în 2024.

Grupul Air France-KLM a raportat pierderi nete de 1,8 miliarde de euro pe primul trimestru din 2020, în condiţiile în care pandemia de coronavirus i-a paralizat activitatea din luna martie, şi a avertizat să se aşteaptă la consecinţe şi mai dezastruoase până la vară.

Operatorul aerian franco-olandez a precizat că, în primele trei luni ale anului, capacităţile sale s-au redus cu 10,5% (după o scădere de 35% în martie) și se așteaptă ca, în al doilea trimestru, capacităţile sale să fie reduse cu 95%, şi cu 80% în trimestrul al treilea, comparativ cu perioada similară din 2019.

Grupul Air France-KLM mizează pe o "revenire lentă a activităţii în vara lui 2020, odată cu ridicarea treptată a restricţiilor la frontieră" dar avertizează că cererea de trafic comercial "nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei, timp de mai mulţi ani".

Cele două state deţin, fiecare, 14% din acţiunile Air France-KLM, lider de piaţă pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa, ce oferă acces la o reţea care acoperă 314 de destinaţii în 116 ţări, prin companiile Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia.

×
Subiecte în articol: olanda franta air france klm