x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oleg Voronin a intrat pe mâna ofiţerilor anticorupţie

Oleg Voronin a intrat pe mâna ofiţerilor anticorupţie

de Vitalie Calugareanu    |    23 Feb 2010   •   00:00

Oleg Voronin, fiul ex-preşedintelui moldovean Vladimir Voronin, s-a prezentat la Centrul Anticorupţie din Republica Moldova, pentru a da explicaţii în legătură cu provenienţa a 8 milioane de dolari pe care i-a cheltuit în străinătate în ultimii doi ani de pe cardul său bancar şi care nu se văd în declaraţia de venit.

Centrul anticorupţie îl suspectează pe Oleg Voronin de evaziune fiscală şi spălare de bani. El a venit la audieri fără avocat, însoţit de doi bodyguarzi şi a vorbit cu presa în limba rusă. Fiul ex-preşedintelui moldovean a declarat că ceea ce i se întâmplă "este o răzbunare" şi că, dacă numele său ar fi fost Pătrunjel şi nu Voronin, nu ar fi prezentat nici un interes pentru ofiţerii anticorupţie.

SFIDĂRILE LUI PĂTRUNJEL

"Am acţiuni doar la FinComBank. La alte companii nu am", a spus Oleg Voronin. El s-a arătat revoltat de apariţia în presă a unor extrase bancare despre gestionarea contului său de card şi a spus că va solicita Procuraturii să investigheze cum au intrat jurnaliştii în posesia acelor informaţii secrete. Întrebat dacă se consideră cel mai bogat om din Republica Moldova, Oleg Voronin a răspuns că este bogat sufleteşte, pentru că are mulţi prieteni. Întrebat în context dacă şi directorul Petrom-Moldova, Vladimir Plohotniuk, este prietenul său, Oleg Voronin a spus că sunt prieteni, dar nu au afaceri împreună. Vladimir Plahotniuc a fost acuzat de unii politicieni că ar fi monopolizat piaţa moldovenească de carne şi peşte şi că ar fi foarte apropiat de fosta familie prezidenţială.

După audieri, Oleg Voronin a refuzat să facă declaraţii de presă. El a urcat într-un BMW X5, cu numere de înmatriculare C IM 749 şi a plecat.

Şefa serviciului de presă al Centrului anticorupţie, Angela Starinschi, a anunţat că materialele acumulate în privinţa cetăţeanului Oleg Voronin vor fi transmise Direcţiei Generale Urmărire Penală a Centrului, care în comun cu Procuratura Anticorupţie vor decide începerea sau neînceperea urmăririi penale.

×
Subiecte în articol: externe