x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olli Rehn: Europa trebuie să fie pregătită pentru toate scenariile, inclusiv pentru ieşirea Greciei din Zona Euro

Olli Rehn: Europa trebuie să fie pregătită pentru toate scenariile, inclusiv pentru ieşirea Greciei din Zona Euro

07 Noi 2011   •   08:11
Olli Rehn: Europa trebuie să fie pregătită pentru toate scenariile, inclusiv pentru ieşirea Greciei din Zona Euro

Europa trebuie sa fie pregatita pentru toate cazurile, inclusiv pentru cel privind iesirea Greciei din Zona Euro, a declarat comisarul european pentru afaceri economice si monetare Olli Rehn.

"Nu dorim aceasta, dar trebuie sa fim gata sa infruntam orice scenariu, inclusiv pe acela, in numele salvgardarii stabilitatii financiare si al prezervarii euro'', a explicat Olli Rehn.

Saptamana trecuta, liderii din Zona euro au amenintat cu excluderea Greciei din uniunea monetara europeana in caz de nerespectare a deciziilor din 26 octombrie, respectiv a acordului privind datoria Greciei in schimbul adoptarii de catre Atena a unor masuri drastice de austeritate.

In opinia comisarului european, Atena a tradat increderea partenerilor sai, ceea ce risca sa impinga Grecia in afara zonei euro, relateaza Ria Novosti, citata de Agerpres.

Pe 26 octombrie, liderii europeni au ajuns la un acord ce prevede anularea a 100 miliarde de euro din datoria Greciei in schimbul unui nou program de austeritate.

Anuntul facut de premierul grec Giorgos Papandreou privind organizarea unui referendum referitor la planul de austeritate a provocat o unda de soc in clasa politica elena, ideea consultarii populare fiind ulterior abandonata.

Aseara, principalele doua partide politice din Grecia - Miscarea Socialista Panelena si Noua Democratie - au convenit asupra demisiei premierului Papandreou.

×
Subiecte în articol: grecia olli rehn papandreou