x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment OMS: Decesele zilnice provocate de COVID-19 au crescut cu 40% în Europa

Avertisment OMS: Decesele zilnice provocate de COVID-19 au crescut cu 40% în Europa

27 Oct 2020   •   22:44
Avertisment OMS: Decesele zilnice provocate de COVID-19 au crescut cu 40% în Europa

Decesele zilnice COVID-19 au crescut cu aproape 40% comparativ cu săptămâna precedentă, a precizat, pentru BBC, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a declarat că Franţa, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Rusia au înregistrat majoritatea cazurilor, care au crescut în Europa cu o treime.

„Îngrijorarea este că unităţile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple de oameni foarte bolnavi”, a avertizat ea.

Dr. Harris a spus că eficienţa noilor restricţii impuse în mai multe ţări europene ar putea fi analizată doar în două săptămâni din cauza „decalajului”.

„Vom vedea reducerea cazurilor, dar nu o vom vedea peste noapte”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS.

Belgia se află în pragul unui dezastru, iar un responsabil de rang înalt din domeniul sănătății a avertizat că ţara ar putea rămâne fără paturi de terapie intensivă în doar două săptămâni.

Ţara cu 11,5 milioane de persoane a raportat în medie peste 13.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână, potrivit institutului naţional de sănătate publică „Sciensano”. Focarul COVID-19 din Belgia este al doilea cel mai grav din Europa în ceea ce priveşte noile cazuri pe cap de locuitor, după Republica Cehă.

Yves Van Laethem, purtătorul de cuvânt al grupului de luptă împotriva coronaviruslui al Belgiei, a avertizat că, dacă belgienii nu îşi schimbă comportamentul, unităţile de terapie intensivă vor atinge capacitatea de 2.000 de pacienţi în 15 zile.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: COVID-19 Europa