x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS: Pandemia de COVID-19 poate fi gestionată în Europa fără închiderea economiei și a educației

OMS: Pandemia de COVID-19 poate fi gestionată în Europa fără închiderea economiei și a educației

20 Aug 2020   •   15:28
OMS: Pandemia de COVID-19 poate fi gestionată în Europa fără închiderea economiei și a educației

Pandemia de COVID-19 poate fi gestionată în Europa fără închiderea economiei și a educației, transmite Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.

"Între măsurile de bază la scară naţională şi măsurile suplimentare ţintite, suntem într-o poziţie mult mai bună pentru a eradica focarele virale localizate. Putem să gestionăm coronavirusul şi să menţinem active economia şi sistemul educational", a declarat directorul pe Europa al OMS, Hans Kluge.

Deși numărul infecțiilor a crescut în această regiune, în ultimele două luni, situația este mai bună decât în luna februarie datorită faptului că între timp autoritățile sunt mai bine pregătite și pot fi luate măsuri care să vizeze focarele, și nu toată societatea. 

În fiecare zi sunt înregistrate circa 26.000 de noi cazuri în Europa.

Tinerii dezvoltă infecții mai puțin grave și au o mortalitate mai redusă, dar se află, parțial, la originea creșterii numărului de cazuri. 

Cu toate astea, Kluge a subliniat că este important ca școlile să fie redeschise și și-a manifestat îngrijorarea față de consecințele opririi educației, mai ales la copiii cu nevoie speciale. 

 

×