x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vești proaste de la OMS: Vaccinările în masă contra COVID-19, de abia la mijlocul anului viitor

Vești proaste de la OMS: Vaccinările în masă contra COVID-19, de abia la mijlocul anului viitor

04 Sep 2020   •   19:45
Vești proaste de la OMS: Vaccinările în masă contra COVID-19, de abia la mijlocul anului viitor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu se aşteaptă la vaccinări pe scară largă împotriva COVID-19, până la mijlocul anului 2021, scrie Reuters. Anunțul a fost făcut astăzi, de către un purtător de cuvânt ai agenției ONU. Explicația oferită este că niciunul dintre vaccinurile testate nu prezintă încă o garanție de eficacitate.

 „Niciunul dintre vaccinurile candidate în studiile clinice avansate nu a demonstrat până acum un semnal clar al eficacităţii de cel puţin 50%, considerată necesară de către OMS,” a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al organizației.

Rusia a aprobat un vaccin anti-COVID-19 în august, după mai puţin de două luni de la testare pe oameni. Experţii, mai ales cei occidentali, pun însă sub semnul întrebării siguranţa şi eficacitatea acestuia.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice din SUA şi reprezentanţii Pfizer au declarat joi că un vaccin ar putea fi gata pentru distribuire cel mai devreme la sfârşitul lunii octombrie. Acest lucru ar putea fi posibil, chiar înainte de alegerile din SUA din 3 noiembrie.

Între timp, numărul total de cazuri de COVID-19 la nivel mondial se apropie de  26.400.000.

×
Subiecte în articol: oms