x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU: 14 milioane de ucraineni au fost forțați să își părăsească locuințele

ONU: 14 milioane de ucraineni au fost forțați să își părăsească locuințele

04 Iun 2022   •   16:40
ONU: 14 milioane de ucraineni au fost forțați să își părăsească locuințele
Sursa foto: Hepta

14 milioane de ucraineni au fost nevoiți să își părăsească locuințele, majoritatea femei și copii, a declarat coordonatorul ONU pentru situații de criză în Ucraina, Amin Awad, citat de The Guardian.

Într-o declarație publicată în cea de-a 100-a zi de la invazia rusă în Ucraina, Amin Awad a vorbit despre ucrainenii strămutați.

„Familiile și comunitățile au fost distruse și dezrădăcinate. În doar puțin peste trei luni, aproape 14 milioane de ucraineni au fost forțați să își părăsească locuințele, majoritatea femei și copii - o amploare și o viteză de strămutare nemaiîntâlnite în istorie”, a spus reprezentantul ONU.

Conform acestuia, mai mult de 3 milioane de copii nu mai au acces la educație.

„În întreaga țară, sute de mii de oameni nu au acces la apă și electricitate, iar milioane de oameni nu știu de unde le va veni următoarea masă. 15,7 milioane de persoane au nevoie de sprijin umanitar în prezent, iar numărul acestora este în creștere”, a mai spus coordonatorul ONU.

Conform acestuia, agențiile Națiunilor Unite și partenerii din Ucraina continuă să-i sprijine pe cei ale căror vieți au fost distruse de război. În ultimele 100 de zile, aproximativ 8 milioane de persoane din întreaga țară, inclusiv în orașele asediate din estul Ucrainei, au primit ajutor umanitar.

(sursa: Mediafax)

×