x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opozantul rus Aleksei Navalnîi dedică premiul Saharov luptătorilor anticorupţie din toată lumea

Opozantul rus Aleksei Navalnîi dedică premiul Saharov luptătorilor anticorupţie din toată lumea

21 Oct 2021   •   21:00
Opozantul rus Aleksei Navalnîi dedică premiul Saharov luptătorilor anticorupţie din toată lumea

Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi s-a declarat joi "onorat" de primirea premiului Saharov decernat de Parlamentul European, anunţând că îl dedică tuturor "luptătorilor anticorupţie", relatează AFP.

"Dedic premiul meu luptătorilor anticorupţie de toate felurile din întreaga lume: de la jurnalişti la avocaţi, de la responsabili politici (există unii, da) la deputaţi şi la cei care ies în stradă pentru a susţine această luptă", a scris el pe contul său de Twitter.

"Le doresc perseverenţă şi curaj, chiar în momentele cele mai înspăimântătoare", a adăugat el.

Navalnîi, care ispăşeşte în prezent o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru un dosar de fraudă pe care îl consideră politic, a spus că a primit premiul Saharov prin intermediul avocatului său, în cadrul unei întâlniri în colonia penitenciară în care este deţinut.

"Este nu numai o onoare, ci şi o mare responsabilitate", a adăugat principalul opozant rus, care publică periodic mesaje pe reţelele de socializare în pofida încarcerării sale.

"Nu sunt decât o singură persoană printre multele altele care luptă împotriva corupţiei pentru că eu consider că este nu numai cauza sărăciei şi a degradării statelor, ci şi principala ameninţare pentru drepturile omului", a adăugat el.

"Sunt foarte recunoscător Parlamentului European, care apreciază atât de mult munca noastră. Vom continua să ne-o facem cât putem de bine", a mai menţionat Navalnîi.
 

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi