x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opoziţia siriană salută planul prezentat de preşedintele Obama împotriva Statului Islamic

Opoziţia siriană salută planul prezentat de preşedintele Obama împotriva Statului Islamic

11 Sep 2014   •   11:42
Opoziţia siriană salută planul prezentat de preşedintele Obama împotriva Statului Islamic

Coaliţia opoziţiei siriene a salutat joi strategia prezentată de preşedintele american Barack Obama împotriva jihadiştilor Statului Islamic (SI) în Siria şi Irak, făcând în acelaşi timp apel la acţiune împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, informează AFP.

Opoziţia siriană şi-a exprimat sprijinul pentru planul de acţiune al lui Barack Obama care nu exclude lovituri aeriene împotriva poziţiilor Statului Islamic în Siria şi care prevede instruirea rebelilor. Aceasta a subliniat că "a cerut de mult timp o astfel de acţiune (împotriva SI) şi a avertizat împotriva ameninţării tot mai mari a acestui grup extremist".

Armata Siriană Liberă, aripa armată a opoziţiei siriene, "poate reuşi dar are nevoie de ajutor pentru a deveni o forţă credibilă şi bine echipată", se menţionează în comunicat.

Totodată, opoziţia siriană a subliniat că este esenţial "să se realizeze faptul că regimul Assad se află la originea violenţelor, a brutalităţii şi a sentimentului de impunitate prezent în Siria".

Numai lupta împotriva Statului Islamic nu poate aduce stabilitate în regiune, nici să o elibereze de extremişti, ci este necesară slăbirea şi înlăturarea definitivă a regimului Assad care este gata să destabilizeze întreaga regiune doar cu scopul de a păstra puterea, consideră opoziţia siriană. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: siria