x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oprah Winfrey donează două milioane de dolari pentru reconstrucția Puerto Rico

Oprah Winfrey donează două milioane de dolari pentru reconstrucția Puerto Rico

09 Apr 2019   •   11:49
Oprah Winfrey donează două milioane de dolari pentru reconstrucția Puerto Rico

Prezentatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey donează două milioane de dolari pentru a ajuta la reconstrucţia Puerto Rico şi pentru a spijini artele şi programele culturale din regiune, după uraganul devastator care a lovit insula în 2017, potrivit Reuters, citat de Agerpres. 

Organizaţiile Hispanic Federation şi Flamboyan Arts Fund au precizat luni, într-o declaraţie, că 1 milion de dolari va fi destinat sprijinirii necesităţilor pe termen lung în urma pagubelor provocate de uraganul Maria, iar o sumă suplimentară de 1 milion de dolari va fi donată pentru sprijinirea programelor artistice şi culturale din insulă. 

Winfrey, una dintre cele mai influente personalităţi din industria media americană, a precizat că a fost inspirată de eforturile compozitorului Lin-Manuel Miranda, care, în luna ianuarie, a oferit câteva reprezentanţii cu piesa sa de succes ''Hamilton'' în Puerto Rico.

"Am fost atât de emoţionată de dedicarea cu care Lin-Manuel Miranda a dus ''Hamilton'' în Puerto Rico şi de felul în care a sprijinit comunitatea în mijlocul căreia a crescut, încât am vrut să mă alătur eforturilor de revitalizare a unei insule atât de bogate în cultură, frumuseţe şi patrimoniu", a menţionat Winfrey într-o declaraţie. 

Uraganul Maria, care a lovit Puerto Rico în septembrie 2017, a provocat decesul a circa 3.000 de persoane din acest teritoriu administrat de SUA, potrivit bilanţului estimativ, a distrus locuinţe şi infrastructură şi a lăsat o mare parte din insulă fără apă potabilă sau alimentare cu electricitate timp de mai multe luni.

×
Subiecte în articol: oprah winfrey Puerto Rico